Drama Around

La plaça de Montserrat vibra amb la proposta que fa València Percussion Academy el segon dia de la SIMC.

El montserratino Víctor Segura dirigeix aquest Ensemble que difon el repertori de percussió per les comarques valencianes.

Sota l’epígraf genèric Drama Around, els components del Ensemble València Percussion Academy van saber atrapar l’atenció del públic present en la segona jornada de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, des del primer compàs en què, aquest sextet, va interpretar l’obra de Louis Aguirre.

Davant un auditori expectant, aquesta agrupació formada per membres del professorat i alumnes del curs permanent que s’ofereix a aquesta acadèmia que, encapçala el professor Víctor Segura, va mostrar el que són capaços d’interpretar amb un format innovador que mesclava veu, so i llum i que no va deixar indiferent a cap assistent.

Si el programa proposat va tindre un component innovador, també va estar d’aquesta manera la disposició de la plaça, on cadascun dels músics, ocupava un set amb tots els instruments necessaris per a poder dur a terme l’itinerari musical previst en el programa de mà .

Per primera vegada en anys, el concert oferit per València Percussion Academy es van albirar les textures més exquisides i les sonoritats més salvatges i retronadoras amb energia continguda però també desbordada. I tot amb obres allunyades en el temps entre si, però totes elles vertebrades pel drama.

Cal subratllar no obstant això, l’estrena absoluta dels moviments de Tríptic, obra configurada per tres preludis, la composició dels quals, es deu a la mestra del compositor valencià Javier Martínez Campos, que van servir de preludi a les obres de Iannis Xenakis.

Les persones assistents a aquesta segona jornada de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, van poder gaudir d’un concert diferent i inigualable, amb una infinitat d’instruments de percussió utilitzats de manera magistral pel sextet que anit va presentar aquesta proposta sonora.

Per a hui dimecres s’espera amb interés l’actuació del grup gallec de música de cambra format per cinc músics professionals que, sota el nom de Invent oferiran un programa eclíptico que bascularà des de les clàssiques composicions per a quintet, i les adaptacions de peces conegudes i reconegudes.

-Gabinet de premsa-
XXXVIII Setmana Internacional de Música de Cambra.
– Montserrat –

Leave a Reply

Distintivos

Patrocinadores 2021


2021 - Ajuntament de Montserrat.