Skip to main content

Música per als sentits

Montserrat obri la Setmana de Música amb l’Orquestra de la Valldigna La 5a simfonia de Beethoven, la Suite Carmen i la Romanza per a Viola de Max Bruch, configuren el programa La plaça de l’Ajuntament de Montserrat, ha sigut testimoni del primer concert de la 38a Setmana Internacional de Música de Cambra, que ha sigut a càrrec de l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, dirigida pel professor Manuel Godoy.

L’auditori de la plaça Major de Montserrat, va poder comprovar anit, el timbre càlid i la sonoritat lleugera i versàtil que l’Orquestra de la Valldigna imprimeix a les partitures programades, que van incloure La Simfonia 5a en Do menor, opus 67 de Beethoven; la Suite Carmen de Georges Bizet i dues romanzas per a viola i orquestra, interpretades pel professor David Fondo. Així doncs, el programa d’obertura de la Setmana de Música de Cambra de Montserrat, va posar de manifest anit, el full de ruta que, en aquesta ocasió, es viurà del 23 al 28 de juliol en aquesta localitat de la comarca de la Ribera, a la comarca de la Vall dels Alcalans.

Un programa el d’enguany, configurat pel grup de músics amb arrels locals i que es troben escampats per diverses formacions de tot l’Estat i fins i tot els Països Baixos, tots ells tinguts com a professionals de gran vol. Per a hui dimarts, està prevista la participació de València Percussion Academy una Ensemble que desenvolupa la seua labor de difusió del repertori de percussió principalment tot les comarques valencianes, però que també participa en festivals i trobades en tot l’Estat espanyol.

Per a aquest concert, ha sigut triat un programa amb obres d’Aguirre, Xenakis i Javier Martínez Campos, obres allunyades en el temps entre si, però amb un nexe principal: el drama.

Un nexe que, d’assegurança atraparà a l’auditori d’ella plaça Major de Montserrat des del primer instant. Al llarg de la setmana està prevista la participació del grup de càmera gallec Invent la soprano Belén Roig, la mezzosoprano Sandra Fernández i la pianista Aida Velert; Galatea Ensemble i el Ensemble Joaquín Rodrigo. Totes aquestes formacions tenen com a nexe d’unió que estan animades per músics que tenen molta relació amb aquesta ciutat de la Vall dels Alcalans.

-Gabinet de premsa-
XXXVIII Setmana Internacional de Música de Cambra.
– Montserrat –

Leave a Reply