Skip to main content

El municipi de Montserrat, i al capdavant d’aquest el seu Ajuntament, desenvolupa de forma ininterrompuda des de l’estiu de 1981, actuacions musicals enquadrades en el que anomenem Setmana Internacional de Música de Cambra o SIMC.

Mitjançant la SIMC, el municipi ha pretés que aquests cicles de concerts servisquen a la nostra societat, en la qual es troba tan arrelada la cultura musical, per divulgar, conéixer i potenciar un altre tipus de música, com la de cambra (des del Renaixement fins als nostres dies) que, encara que en el marc de la música clàssica, és una mica més desconeguda i aliena a la nostra cultura. També la música contemporània, el jazz, etc., i l’òpera, que fins llavors havia resultat ser la gran desconeguda dins el món de la música per a molts de nosaltres.

Resum 39 SIMC (2019)

És un esdeveniment que potència el turisme cultural, amb pretencions d’internacionaltzació. Prova d’aquest fet és el haver rebut al 2017-2018 el segell de l’Associació Europea de Festivals, EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe). EFFE és un projecte pilot de la Comissió Europea que consisteix en una plataforma europea de festivals en el camp de la cultura iniciada per l’Associació Europea de Festivals (EFA).

La Setmana Internacional de Música de Cambra ara forma part de la comunitat de festivals EFFE, facilitada per l’Associació Europea de Festivals, que consisteix en festivals que representen la qualitat artística i tenen un impacte significatiu en l’àmbit local, nacional i internacional.

El nostre Festival va rebre la següent observació del jurat:
«El Festival és un festival de xicotet format i senzill. El jurat suggereix treballar en el compromís internacional i europeu no només convidant artistes internacionals, sinó també arribant a xarxes internacionals o festivals similars».

La Setmana Internacional de Música de Cambra apareixerà en el lloc web d’EFFE, la qual cosa significa que la informació de la SIMC serà fàcilment accessible al públic, artistes, organitzacions artístiques, conjunts, orquestres, autoritats públiques a tots els àmbits, patrocinadors i empreses privades, així com per als mitjans de comunicació. Des d’EFFE planegen una àmplia campanya de comunicació i màrqueting sobre la qual ens mantindran informats i involucrats.