Veu i dona

Tres dones posen la nota musical en l’equador de la Setmana Internacional de Música de Cambra.

Veu i dona recorre els diferents rolles femenins dins de la història.

La soprano Belén Roig, la mezzosoprano Sandra Fernández i la pianista Aida Velert han sigut les encarregades de posar la nota musical al meridià de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat SIMC. Encara que asseguren que no és fàcil interpretar peces ideades per a recintes tancats a l’aire lliure, la seua notable professionalitat ha fet gaudir al poble de la Ribera d’un espectacle musical on la figura de la dona ha tingut un paper clau.

El programa que les tres artistes i amigues han ideat ha sigut estructurat pels millors compositors i libretistas dels últims tres-cents anys, aconseguint reflectir la importància de la dona dins de l’òpera i la sarsuela. Veu i dona, com han dit el recital, aconsegueix embaladir a un públic entregat amb la música i les seues interpretes. Com afirma la soprano Belén Rojo “un dels seus objectius era traslladar als assistents les peces més emblemàtiques ideades per als les seues veus on es van identificar els rolles de la dona al llarg de la història.

El programa va estar replet d’obres conegudes pel públic assidu al festival i va estar dividit en dues parts. Peces com a Havanera, que forma part de l’òpera Carmen, o Tango de la Menegilda de la revista musical La Gran Via, van arrancar els aplaudiments d’un públic entregat a les veus de les intèrprets i el dolç so del piano. Així mateix, en l’escenari es va fer latent la complicitat entre elles tres, aconseguint convertir la música de cambra en un diàleg entre els cants i les notes de l’instrument de cua.

Les intèrprets, que havien assistit com a públic en edicions anteriors i fins i tot la soprano ja delecta al públic dos anys arrere, asseguren sentir-se satisfetes de poder formar part d’aquest festival. Saben el talent i els professionals que ha acollit la SIMC durant 38a edicions, i la passada nit van fer gala de les seues virtuts musicals. Després del concert, van regalar un bis amb una peça de West Side Story per a completar un repertori que traslladava un ventall de sentiments als assistents i que va fer notable la versatilitat i professionalitat de les tres joves.

Per a hui divendres 27 de juliol s’espera l’actuació de Galatea Ensemble, una formació creada a propòsit de la SIMC i que oferirà un programa sota l’epígraf genèric Clàssics en la plaça.

-Gabinet de premsa-
XXXVIII Setmana Internacional de Música de Cambra.
– Montserrat –

Leave a Reply

Distintivos

Patrocinadores 2021


2021 - Ajuntament de Montserrat.