Esplendorosa estrena del quartet Mivos a Espanya

Montserrat gaudeix de la primera actuació dels novaiorquesos al país

Ovació desprès ovació. Des dels primers compassos fins a les últimes notes. Així va gratificar el públic montserrater al quartet nord-americà Mivos en la que va ser la seua primera actuació a Espanya, la qual Montserrat va tenir el plaer d’albergar. Els quatre músics novaiorquesos van oferir un complet programa sense descans, cosa que van agrair els nombrosos espectadors que es van citar a la plaça de l’Església, on el festival registra cada dia que passa un augment pel que fa a l’aforament.

Entre el públic, cares conegudes del món de la música. Si bé la jornada de dimecres va comptar amb la presència del jove compositor i guanyador del concurs de composició montserrater en l’edició de 2013, el riolense José Luis Escrivà, ahir no es va voler perdre l’estrena nacional del Mivos Quartet el conegut director, compositor i pianista d’Alzira, Carlos Amat. A més, també es van entremesclar en els seients alguns joves prometedors músics i compositors, el futur de la música de cambra valenciana, i components de l’expedició provinent de l’Illa Reunió que passaran una agradable estada a Montserrat gràcies al projecte d’intercanvi juvenil internacional que està finançat per Europa a trasvés del programa Joventut en Acció.

Pel que fa al quartet, Mivos va representar quatre obres d’una tirada, sense descans. Els mateixos músics ianquis es van encarregar de presentar cadascuna de les obres, les interpretacions van deixar bocabadats els assistents que van omplir la plaça del municipi de la Ribera i que van ofrenar l’excel·lent actuació musical amb molts aplaudiments i ovacions. La complexitat de cada peça semblava esvair per les enormes prestacions dels quatre professionals, els quals feien fàcils les execucions més complicades.

Mivos va començar el concert amb l’arranjament de Patrick Higgins de l’obra de Johann Sebastian Bach, Contrapunctus XIX. A aquest passatge de Bach li va prosseguir Moonblood de Mario Díaz de Lleó, a més del String Quartet número 3 (Mishima) de Philip Glass. El conegut grup internacional va tancar la seua actuació amb la composició Corde Vocale de Felip Lara.

Torn per Vasko Vassilev i Chambao

El cap de setmana arranca aquesta nit amb un espectacle que fusiona diferents estils musicals i danses dutes a terme pel violinista Vasko Vassilev i músics del conegut grup de flamenc chill malagueny Chambao.

Vassilev és tot un virtuós de violí. Nomenat “Super Solista” de l’òpera de Lyon a França als 21 anys d’edat, als 23 anys es va convertir en el líder més jove i el primer concertino de la Royal Opera House de Londres, on segueix treballant. En els últims 3 anys ha ocupat el càrrec de Productor Creatiu de la Royal Opera House. Sens dubte, tot un número u per al festival montserrater.

Leave a Reply

Distintivos

Patrocinadores 2020


2020 - Ajuntament de Montserrat.