El Cor de la Generalitat aconsegueix un ple absolut a Montserrat

 

El Cor de la Generalitat aconsegueix un ple absolut a Montserrat

El Cor de la Generalitat Valenciana va aconseguir anit amb la seva espectacular posada en escena que els més de 800 espectadors que van abarrotar la Plaça de l’Església gaudiren d’una actuació magistral. La formació autonòmica va proposar un programa molt clàssic, d’acord per al festival de música de cambra. Els presents van haver de pagar un preu per l’entrada per primer cop a la setmana. La recaptació es va lliurar a l’Organització No Governamental Unicef.

El repertori del cor va girar al voltant de temes de Rodolfo Halffter, del mestre Joaquín Rodrigo o Francesc Llàcer. D’aquest últim, precisament, es va interpretar l’obra Lamentació d’Amor de Tirant lo Blanch. De fet, el títol del concert Poesia al Cor, del Tirant a la Generació del 27 estava directament relacionat amb aquesta peça. Un repertori clàssic adaptat per a Montserrat d’un cor que compagina òpera amb música simfònica-coral de totes les èpoques.

L’agrupació sota la direcció de batuta Francesc Perales, va interpretar cadascun dels temes amb la soprano Susana Martínez-Tafaneres i l’actor José Enrique Requena. En tots ells, es realitzava una petita presentació en forma de poesia que després convertia en música el propi cor. Aquesta més que peculiar posada en escena va ser ben rebuda per un públic totalment entregat que va elogiar amb nombrosos i eixordadors aplaudiments l’actuació de l’agrupació valenciana, la qual depén de CulturArts.

L’espectacle d’ahir a la nit va comptar amb la presència entre el públic de diferents compositors, entre ells Javier Costa, autor de la peça Flama d’Amor Viva que va interpretar el cor a Montserrat. També va estar present i va dirigir al públic unes paraules d’agraïment per les donacions econòmiques la presidenta d’Unicef València, Lucía Muñoz.

Leave a Reply

Distintivos

Patrocinadores 2020


2020 - Ajuntament de Montserrat.