Montserrat assisteix a la representació musical de diverses històries de dones reals

“Ensemble Nacional Musax” ha materialitzat aquesta realitat a
base de l’harmonia de nou dones intèrprets de saxo

Les partitures interpretades pel conjunt musical “Ensemble Nacional Musax” a la plaça de l’Església de Montserrat, durant la vetllada d’ahir de la 39ª Setmana Internacional de Música de Cambra, van substanciar l’existència d’uns títols composats i arranjats per dones.

“Musax” va ser la proposta que aquest ensemble de nou dones saxofonistes va posar sobre els faristols, fent que el públic assistent a Montserrat gaudira de la vetllada musical “AnDanzas”. Es tracta d’un projecte que conta històries de dones reals mitjançant la música, escrita i arranjada per a elles.

Tot i que Ensemble Nacional Musax sol utilitzar diferents recursos
interdisciplinars en les seues aparicions sobre els escenaris, en aquesta ocasió, les històries van ser narrades abans de cada peça amb l’objectiu d’aconseguir una versió única i inèdita emocionalment.

L’ús de l’ampla gamma de la corda dels saxòfons, amb eixa sonoritat rica en timbres, va permetre gaudir d’una interpretació i ambient diferents del que sol ser habitual a la plaça de Montserrat.

El conjunt musical va fer una classe magistral explicant al públic cadascuna de les peculiaritats de les obres i les dificultats que es troben a l’hora d’interpretar cada una d’elles. Els presents també van poder comprovar el ventall de possibilitats que ofereixen aquests instruments a l’hora d’interpretar música clàssica en clau de dona.

Per a hui, divendres 26 de juliol, està prevista la participació del grup “Ensemble Estudi Obert” a la 39ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat. Un conjunt instrumental de música de cambra de gran format i de plantilla variable, fundat l’any 2004. Uns professionals capficats en la recerca de la novetat musical, mitjançant forts contrastos dinàmics i expressius, cadències, recitatius i bases harmòniques farcides de color i de so.

GABINET DE PREMSA 
XXXIX Setmana de Música de Cambra
– Montserrat –

Distintivos

Patrocinadores 2020


2020 - Ajuntament de Montserrat.