La plaça de Montserrat viatja amb el Quintet Casulana pels pentagrames de Granados, Falla i López Artiga

El grup presenta una proposta diversa amb obres representatives i noves adaptacions musicals

L’agrupació està formada per Esther Vidal, Sabrina Pacucci, Pilar
Parreño, Cristina Aguilera i Renata Casero. Els violins, viola, violoncel i piano respectivament han estat els instruments que han plenat de música la plaça del poble de Montserrat interpretant partitures d’artistes com Granados, Falla i López Artiga. En la tercera jornada de la Setmana Internacional de Música de Cambra (SIMC), el Quintet Casulana s’ha presentat amb el programa “Entre el clavel y la espada”, una proposta diferent amb obres reconegudes i adaptades al seu repertori.

Es tracta aquest quintet d’una sòlida formació de professores procedents de diversos entorns dins de l’àmbit simfònic i de la docència que, a més a més, desenvolupen la seua acció artística a l’Orquestra de València, la “Orchestra della Magna Grècia de Taranto” i a diversos conservatoris valencians.

Les cinc integrants han sugerit una travessia pels pentagrames de compositors del segle XIX i XX mitjançant un programa amb dues parts ben diferenciades, però interpretades amb el mateix rigor musical. Dotze anys d’aprenentatge han servit al Quintet Casulana per oferir al públic maduressa musical davant l’auditori de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat.

Obres de Francisco Granados i Manuel de Falla han alternat faristol amb una proposta de la professora Ángeles López Artiga, composada per al Quintet Casulana. La configuració del repertori ha estat molt ben acollit pel públic assistent al que s’han vist obligades a regalar dos bisos, en acabar el concert programat.

Avui dijous 25 de juliol comptarem amb l’actuació de l’Ensemble Nacional Musax, una formació configurada per nou dones amb nou saxos. Totes elles ens oferiran el concert “AnDanzas: historias de mujeres reales a base de composicions bastides per dones i amb les que barrejaran sentiments i emocions.

-GABINET DE PREMSA-
XXXIX Setmana Internacional de Música de Cambra
– Montserrat –

Distintivos

Patrocinadores 2020


2020 - Ajuntament de Montserrat.