El gran repte amb els instrumets del segle XVIII

Montserrat assisteix a l’històric duel musical entre Mozart i Martín Soler

Mille i Tre ha sigut el grup responsable de materialitzar aquest repte amb instruments del segle XVIII.


Les partitures interpretades pel conjunt musical Mille i Treen la plaça de l’Església de Montserrat, durant la vetlada d’ahir de la 37a Setmana Internacional de Música de Cambra, van substanciar l’històric duel existent entre el valencià Martín Soler i el salzburgués Mozart durant la segona part del concert previst.


Eduardo Raimundo i Carlos Cerada, intèrprets de clarinet; Yall Streett i Carles Vallés a càrrec del fagot i Renske i Jairo Pablo Gimeno de les dues trompes que configuraven aquest sextet, ens van permetre comprovar amb la facilitat amb que unes partitures ben interpretades ens transporten a les antigues Harmoniemusik del barroc.


D’aquesta manera, la selecció de l’obra Una cosa estranya de Martín i Soler va sonar en la plaça de Montserrat dels Alcalans com a preludi d’aquest duel que va estar precedit per la Serenata en el meu bemoll major de Mozart, perpetuant així la disputa d’aquests dos compositors coetanis.


El ensemble Mille i Tre també va aconseguir anit, transportar els presents en una vetlada d’un palau de la noblesa de l’època i va convertir la plaça del poble, en un animat saló de concerts dels temps del Barroc. La utilització d’instruments antics, amb aqueixa sonoritat rica en timbres, va permetre gaudir d’una interpretació i ambient diferents del que sol ser habitual.


El conjunt musical va fer una classe magistral explicant al públic cadascuna de les peculiaritats dels instruments i les dificultats que es troben a l’hora d’interpretar cada obra. Els presents també van poder comprovar el ventall de possibilitats que ofereixen aquests instruments a les partitures barroques.


Per a hui divendres 28 de juliol està prevista la participació en la 37ª Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat del grup Ensemble Praeteritum un conjunt instrumental embardissat en la cerca de la novetat i en la manera amb què afronten la música, mitjançant forts contrastos dinàmics i expressius, improvisacions, cadències, recitatius i bases harmòniques farcides de color i de so.

– GABINET DE PREMSA – Arnau Salvador Marco
XXXVII Setmana de Música de Cambra
– Montserrat –

Leave a Reply

Distintivos

Patrocinadores 2020


2020 - Ajuntament de Montserrat.