Skip to main content

Conclouen els cursos de perfeccionament de trompeta i trombó a Montserrat

La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat no es limita a set dies de concert. El festival montserrater organitza, a més, tres cursos d’alt perfeccionament musical i altres activitats paral·leles, tot això a la Casa de la Cultura. Els ensenyaments de trompeta i trombó s’han dut a terme durant tota la setmana i han conclòs avui, mentre que dilluns que ve 27 serà el torn per als pianistes. El municipi riberenc acull també aquesta vesprada la projecció de la pel·lícula muda Nanuk, l’esquimal, representació que estarà acompanyada per un saxofonista i un percussionista.

En total 33 futurs músics professionals perfeccionaran la seua tècnica en els cursos organitzats per la SIMC, dels quals 22 han acabat avui. La majoria d’aquests instrumentistes cursen el grau superior de música o, en cas que estiguen en el grau mitjà, es tracta de joves promeses amb un nivell exquisit. Entre ells han rebut classes magistrals dos músics montserraters, a més d’altres arribats de Terol, Conca, València, Pego o Alzira. Per al curs de piano s’han inscrit fins i tot pianistes de Rússia o Romania que completen els seus estudis a València. Tots ells han rebut o rebran classes de professors del Conservatori Superior de Música de Castelló com Vicent Campos, José Martínez Colomina, Brenno Ambrosini o Salvador Tarrasa.

Respecte a les altres activitats paral·leles, la Casa de la Cultura acull aquesta vesprada a les 20 hores la projecció de Nanuk, l’esquimal (Canadà, 1922 / Robert J. Flaherty), un film representatiu dels inicis del cinema mut que es projectarà acompanyat d’un concert en directe amb música improvisada a càrrec de Josep Lluís Galiana (saxos) i d’Avelino Saavedra (percussió, objectes i pedals d’efectes). Finalment, per al dilluns està programada la xerrada audiovisual Dones compositores. Notes a l’ombra . Es tracta del treball de recerca de la mezzosoprano valenciana Consuelo Hueso que pretén donar a conéixer d’una manera pedagògica l’obra de compositores al llarg de la història, reivindicant el paper de la dona en el món de la composició musical. El col.loqui es planteja com un viatge sonor per les músiques i les vides de diferents personalitats femenines, apropant el públic a grans creadores. El fòrum tindrà lloc també a la Casa de la Cultura a les 19.30 hores.

Leave a Reply