Skip to main content

Montserrat tanca el festival de música de cambra amb ópera i una orquestra de saxos.

La setmana internacional reuneix una mitjana de 500 espectadors per jornada en els set dies de concerts

La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat va tancar ahir diumenge la seua trenta-cinquena edició amb l’última jornada. L’Orquestra de Saxos de la Comunitat Valenciana (Orsaxcova) va ser l’encarregada de posar punt final a un festival que va reunir a la plaça de l’Església a una mitjana de 500 espectadors per dia.

Orsaxcova actuava per primera vegada al festival montserrater i ho va fer amb la complicada missió de clausurar-lo. Els 24 saxos de la formació es van emprar a fons per satisfer al nombrós  públic que, com en cada jornada, va abarrotar la plaça. Els intèrprets, sota la direcció de Rafael Doménech, van representar un programa complet, amb un segon acte amb tints de jazz on la improvissació va ser la protagonista.

L’altre gran espectacle del cap de setmana va tenir lloc dissabte. Montserrat recuperava l’òpera i ho feia per la porta gran: amb una plaça plena, i fins i tot amb joves espectadors entre el públic, i una dupla perfecta formada entre L’Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló i l’Orfeó Universitari de València. Tot i la complexitat de portar un espectacle operístic amb orquestra i escena en exterior, l’escenografia va ser un èxit. El orfeó va dur a terme un espectacle fantàstic acompanyat per les notes d’una orquestra que es va situar davant de l’escenari. La funció es va complementar visualment gràcies a la il·luminació i els efectes de llum instal·lats per a l’ocasió. L’obra representada va ser Dido & Aeneas, una peça contemporània d’Henry Purcell que relata la història d’amor entre els dos protagonistes. Es tracta d’una de les primeres òperes angleses i una de les més importants del Barroc.

En total, més de 2.000 espectadors han visitat la XXXV Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, amb una mitjana de 500 espectadors per jornada. El festival tanca les seues portes però inicia avui el curs d’alt perfeccionament de piano, una de les classes paral·leles a la SIMC i que es desenvoluparà durant la setmana. El municipi riberenc tornarà a acollir concerts en 2016 amb una nova edició, on de nou es citaran els millors intèrprets, tant espanyols com internacionals, del panorama musical mundial.

Leave a Reply