Skip to main content

Montserrat es rendeix davant la fusió d’estils de Vassilev i Chambao

Els intèrprets alcen dels seus seients en diverses ocasions als nombrosos espectadors reunits a la plaça de l’Església.

La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat va viure ahir a la nit una jornada diferent. El festival va canviar les clàssiques actuacions per un espectacle nou, una fusió de diferents estils duta a terme pel violinista Vasko Vassilev i músics del conegut grup de flamenc chill malagueny Chambao, que va deixar impressionat al nombrós públic que va abarrotar la plaça de l’Església.

Vassilev i els intèrprets de Chambao van dur a terme un programa que va combinar obres molt conegudes com les Danses de Dvorak o les Danses Hongareses de Brahms amb altres composicions més clàssiques i tangos de Piazzolla. Sobre un taps flamenc, el violín del Vassilev i la guitarra van sobresortir com a protagonistes, amb un acompanyament de percussió que va semblar propi de cadascuna d’aquestes obres mestres.

El protagonisme del violí la guitarra sobre l’estil flamenc es va veure clarament inspirat en músics com Camarón o Paco de Lucía. Precisament, i com va succeir dimarts passat amb l’actuació del grup de percussió Alxarq, Vasko i Chambao també van homenatjar al desaparegut Paco de Lucía, icona de la guitarra espanyola. Aquest reconeixement va fer que el públic els tornara l’agraïment amb diferents sonors aplaudiments. Els espectadors també van participar en el concert aportant el seu granet d’arena fent palmes. Els intèrprets, finalment, van agrair la participació dels montserraters regalant-los la canço Nel blu dipinto di blu (mundialment coneguda com Volare), la qual va posar en peu als espectadors, que van acomiadar als músics, de nou, entre aplaudiments i comentant que va ser, fins ara, “la millor actuació de la SIMC”.

El retorn més esperat pels montserratins

Montserrat tornarà a gaudir aquesta nit quasi deu anys després de l’òpera en directe. L’Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló i l’Orfeó Universitari de València seran els encarregats de tornar al municipi riberenc un gènere sol·licitat pels veïns i espectadors que cada any visiten la SIMC. De fet, una de les raons per les que el festival no incloïa l’òpera en el seu programa (a més de per l’aspecte econòmic) és la complexitat de portar un espectacle operístic amb orquestra i escena en exterior. Malgrat això, aquesta edició sé que comptarà amb tal espectacle. L’obra contemporània triada per a l’ocasió és Dido & Aeneas, de Henry Purcell.

Leave a Reply