Skip to main content

Montserrat viu el trànsit del Barroc al Classicisme

Montserrat viu el trànsit del Barroc al Classicisme

El trompeta Luis González i el pianista José Gallego han possibilitat aquest viatge a la ciutat dels Alcalans

No resultava fàcil fer un viatge des del barroc fins al classicisme amb el suport d’una trompeta i un piano, però Luis González i José Gallego l’han aconseguit des del primer instant de la seua interpretació.

Aquests dos intèrprets, que han ocupat la segona jornada de la 37a Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, han aconseguit l’objectiu amb obres de grans compositors, emmarcades dins del repertori per a trompeta i, delecten en cada obra que depositen sobre el faristol.

Tots dos, van saber donar a entendre al públic assistent el treball recuperador que duen a terme, amb la cerca de les obres més importants escrites per compositors per a trompeta i piano d’Espanya, dels segles XX i XXI.

Les obres interpretades durant la nit del dimarts 25 de juliol, pertanyien al repertori de Vivaldi, Scarlatti, Haydn, Christoph Willibald i Jan Krtitel respectivament i, sentits dels presents, van obtindre una lluentor especial, a causa de la virtuosa embocadura d’aquest intèrpret de trompeta.

Acompanyat del pianista val·lisoletà Pepe Gallego, van fer veure al públic la importància del barroc i el classicisme, dos gèneres musicals diferents però que no entenen l’u sense l’altre, i van donar a conéixer les obres de compositors espanyols.

Per a hui dimecres, s’espera amb certa expectació, l’actuació de Música Trobada , una formació de joves músics valencians que utilitza còpies d’instruments històrics, amb l’objectiu d’acostar-se més cap a una interpretació fidel del text musical, fa més de 400 anys.

Música Trobada basa el seu repertori en el segle XVIII valencià, que combina amb la interpretació del repertori internacional de l’època. D’aquesta manera, la soprano, Pilar Moral, la viola de gamba, Lixsania Fernández, el violí barroc, Sergi Gil, i el clau i director del grup, Francesc Valldecabres, sabran expressar el públic de Montserrat la sensibilitat d’aquesta època musical a la qual representen.

-GABINET DE PREMSA- Roser Cerveró

XXXVII Setmana de Música de Cambra

– Montserrat-

Leave a Reply