Skip to main content

2n dia de Música de Cambra

DIMARTS 25 DE JULIOL DE 2017 a les 23 HORES A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

Luís González, trompeta

Pepe Gallego, piano

Luís González, un trompetista excepcional que al costat del reconegut pianista José Gallego, ofereixen en cada un dels seus recitals la possibilitat de realitzar un viatge musical de la mà de grans compositors, les obres dels quals estan emmarcades dins el repertori per a trompeta, i delecten en cadascuna de les seues interpretacions a tot el públic.

Luís González – Trompeta

Luís González Martí naix a Silla (València). Cursa estudis superiors de trompeta al Conservatori Superior de Música de València amb Leopoldo Vidal. Posteriorment estudia amb el professor Pierre Thibaud a París i amb Bo Nilsson a Suècia.

El 1989 ingressa a l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma fins a l’any 1994. Des de 1994 fins a 2005 ocupa la posición de trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid, i des de l’any 2004 fins al 2011 ha estat professor de trompeta al Conservarori Superior de Música del Liceu a Barcelona.

Assíduament rep nombroses invitacions per a participar en cursos i seminaris, i és requerida la seua participació assíduament com a professor a Portugal, França, Finlàndia, Colòmbia, Alemanya, Suïssa, Veneçuela o EUA.

Ha format part com a membre del jurat en prestigiosos concursos nacionals i Internacionals de trompeta.

Forma un duo estable dins el món de la música de cambra amb el pianista José Gallego, amb el qual ha realitzat una tasca de recuperació de les obres més importants escrites per compositors espanyols dels segles XX i XXI per a trompeta i piano.

Han gravat els discos Siglo XX Español i Gestas de un Don Nadie que conté peces de compositors espanyols actuals, que li han estat dedicades.

En el seu últim treball ha gravat l’obra Vinyetes Sinfòniques per a trompeta i orquestra de Juan J. Colomer, dins el disc Naturaleza Humana, amb tota l’obra per a metalls i orquestra d’aquest compositor, juntament amb l’Orquestra Ciutat de Granada dirigits per José Luis Estellés.

Des de l’any 2004 és membre de l’Orquestra de Cadaqués.

Asíduament rep invitacions d’importants orquestres com l’Orquestra de Cambra Mahler i l’Orquestra del Royal Concertgebouw d’Amsterdam, l’ensemble Les Dissonances, etc.

Actualment és professor de trompeta al Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) a Sant Sebastià, compaginant aquesta activitat amb la de solista-concertista.

Luís González toca en exclusiva amb trompetes Stomvi.

Pepe Gallego – Pianista

Naix a Valladolid, estudia al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid amb Almudena Cano. Posteriorment amplia la seua formació a l’Acadmia Ferenc Liszt de Budapest amb Marta Gulyas, i a Amsterdam amb Jan Wijn, a més de Dimitri Bashkirov, Josep Colom i Ferenc Rados, entre d’altres.

Ha col.laborat amb les principals orquestres espanyoles: Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Madrid, etc.

Guardonat amb primers premis en diversos concursos nacionals i internacionals, Pepe Gallego és freqüentment convidat a participar en nombrosos cursos, festivals i congressos a Europa, Estats Units, Mèxic, Veneçuela, Colòmbia, etc.: Spanish Brass Alzira, Brassurround, Ficmaya, Instrumenta, International Trumpet Guild.

Ha tocat amb Eric Aubier, Tine Thing, Guy Touvron, Ximo Vicedo, Pacho Flores, Luís González, etc.

Amb Luís González forma un duo estable, participant en els seus treballs discogràfics Siglo XX Espanyol (2003) i Gestas de un Don Nadie (2013).

Ha estat professor pianista acompanyant de la Ctedra de Violoncel de l’Escola Superior de Música Reina Sofia, del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, del Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) i en l’actualitat, professor del Conservatori Adolfo Salazar de Madrid.

PROGRAMA

Viatge del Barroc al Clàssic

Luís González, trompeta

Pepe Gallego, piano

PROGRAMA

I PART

Concert en la menor, RV 356 Antonio Vivaldi

(1678-1741)

Allegro Adagio

Presto

Melodia (Orfeo ed Euridice) Christoph Willibald Gluck (1714-1787)

Concert en re major J. W. Hertel

II PART

Concert en mi bemoll major .Jan Krtitel Jiri Neruda

(1708-1780)

Allegro Largo

Vivace

Sonata K 380 Domenico Scarlatti

(1685-1757)

Concert en mi bemoll major Franz Joseph Haydn

(1732-1809)

Allegro Andante

Allegro

Leave a Reply