Skip to main content

Clàssics a la plaça

Clàssics en la plaça de Galatea Ensemble fa vibrar amb instruments de corda la SIMC. Per a Raquel Campos i Dimas Moreno el programa oferit va marcar una nit especial.
Galatea Ensemble sota el nom genèric de Clàssics en la plaça va deixar un bon sabor de boca entre el publique assistent a la penúltima nit de música de cambra que es viu a Montserrat. Violins, violes, cellos i contrabaix es van unir en l’escenari fent arribar una sonoritat perfecta i relaxada.

La direcció artística de Galatea Ensemble ha sigut a càrrec de la montserratera Raquel Campos, qui explica la importància del nom, provinent d’un mite clàssic i d’on s’obté l’aprenentatge que “amb constància, ganes i entusiasme els somnis s’aconsegueixen “. La demostració de les paraules de Raquel la van veure els assistents al concert, que afrontava com “tot un repte”.

A València ssics a la plaça ès va estar configurat amb obres d’Edvard Grieg, Gustav Holst, Piotr Ilitx Txaikovski, Astor Piazzola i una selecció de danses de Herbert i Parry. Totes estes van ser interpretades al concert en les dos parts diferenciades, la primera on es van interpretar Holbergs Suite i St. Paul’s Suite seguides de la Serenata per a cordes en do majoria la selecció de danses, anteriorment citada.

Amb Galatea Ensemble, ha quedat de manifest la bondat de les coses ben fetes i interpretades amb una naturalitat que resulta agradable a l’oída i sensible a la ment, en una nit en que la natura vivia un destacat eclipsi de lluna.

Per a hui dissabte 28 de juliol i com a clausura de la 38a edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra SIMC està prevista l’actuació de la Ensembre Joaquín Rodrigo, el director artístic és el també montserratino Sergi Rodrigo, un jove intèrpret de clarinet que ha sabut aglutinar una dotzena de músics que tenen el denominador comú d’haver fet estudis en el Conservatori Superior de Música de València.
Amb aquesta formació construïda expressament per a l’ocasió i com a fermall d’or d’aquesta edició, l’auditori podrà assaborir la Simfònica mer 7 de Beethoven i la Serenata per a vents, violoncel i contrabaix d’Anton Dvorak, tot un repte per a una Ensemble de cambra que com aquesta, s’ha organitzat a aquest efecte.
D’aquesta manera serà, com es tancarà l’edició d’enguany de la 38a edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat que ha albergat més 2.000 persones al llarg de tots els dies i que ha posat de manifest el valor artístic dels músics amb fort arrelament a la vall dels Alcalans.

-Gabinet de premsa-
XXXVIII Setmana Internacional de Música de Cambra.
– Montserrat –