La Jove Orquestra de la Generalitat clausura l’exitós festival de Montserrat
La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat va posar anit el punt final a una edició marcada per l’aposta per la música contemporània, innovadora i la internacionalitat dels seus intèrprets. La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana,va ser l’encarregada de tancar aquesta edició amb un concert que va deixar bocabadat el públic present per la poc habitual distribució dels seus músics al llarg de la plaça. El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, no es va voler perdre l’actuació de la jove orquestra, que depén de CulturArts.
La formació, dirigida pel seu director assistent Jose Vicente Leal Mora, va començar el seu espectacle amb Guillem Tell , encara que una de les peces que més va agradar al nombrós públic que va abarrotar la Plaça de l’Església va ser Libestod, una obra totalment contemporània encarregada per CulturArts al compositor resident de l’orquestra Carlos Fontcuberta, que va estar present al concert, i que va destacar pels seus efectes, per l’ús dels instruments d’una manera poc convencional i per l’estranya distribució de l’orquestra. De fet, juntament amb l’habitual col·locació dels músics havia dos grups reduïts de cambra en els laterals de la plaça que també van participar a la peça, aportant una sonoritat diferent que va ajudar a crear una sensació de llunyania.
L’agrupació va aprofitar la clausura de la setmana per interpretar una peça que va ser dirigida per Manuel Galduf, director musical de l’orquestra amb una gran vinculació amb Montserrat. De fet, segons va explicar el propi Galduf, era un gran amic de Salvador Seguí, un dels artífexs de la SIMC, i per això havia estat moltes vegades en el municipi riberenc contribuint als inicis del festival. El batuta també va fer esment a Alfred Brotons, a qui va dedicar aquesta obra que va destacar per la magistral actuació a peu d’escenari del clarinet solista. Per acabar amb la vetllada, un petit grup format per 3 fagots (un dels quals és veí de Montserrat) i dos percussionistes van interpretar un tango davant l’escenari.
D’aquesta manera, la SIMC va posar punt final a una setmana de música de cambra que ha brillat per la seva qualitat i pels nombrosos espectadors que cada nit s’han concentrat a la Plaça de l’Església. De fet, els assistents van ovacionar en nombroses ocasions als intèrprets i van felicitar els membres de la corporació local per la formidable organització del festival i per la millora respecte a anys anteriors. Els montserratins ja esperen ansiosos que els depararà l’edició de 2017.