La nit lírica rellueix al festival de Montserrat
La nit lírica rellueix al festival de Montserrat
Montserrat va viure ahir una d’aquelles nits màgiques que es recorden amb el pas de les edicions de la Setmana Internacional de Música de Cambra. La fantàstica actuació del quintet de metalls Back to Brass juntament amb les veus líriques de l’excepcional soprano Betlem Roig i l’extraordinari tenor Pascual Andreu van enlluernar als montserratins fins a tal punt que els propis veïns van acomiadar als intèrprets amb una tan sonada ovació que només va cedir quan els músics van abandonar la Plaça de l’Església.
S’esperava una nit especial. L’arribada del cap de setmana, que sempre atrau més públic, i la programació lírica acompanyaven, però el resultat de la nit va superar totes les expectatives. Els assistents van gaudir atònits amb dues de les millors veus del panorama líric actual i amb la pulcra interpretació d’un quintet de metall cridat a donar molt que parlar al món de la música. Una barreja una mica peculiar, ja que els recitals lírics solen estar acompanyats per una formació de corda o per piano, que va trencar els esquemes i va deixar l’organització del festival en molt bon lloc per haver apostat per aquest espectacle innovador.
La primera part es va centrar en l’ópera. Tant Roig com Andreu van alternar temes coneguts pels aficionats a la música clàssica amb alguns preludis interpretats exclusivament pel quintet valencià. El públic es va delectar amb peces com Nessun Dorma o la més que coneguda Brindis, la qual va tancar un primer temps amb el duet interpretat pels dos vocalistes que es va emportar la primera gran ovació de la nit.
Després de l’intermedi, l’espectacle va encarar la seva variant més nacional, amb temes inclosos en sarsueles de reconeguts artistes espanyols i la nova presentació del quintet Back to Brass, aquest cop amb una adaptació d’El Bateo. El moment culminant de la nit va arribar amb la interpretació del bis El Gato Montés, una espectacular posada en escena que va aixecar a tots els assistents dels seus seients, els qual regalaren als músics una eixordadora ovació de diversos minuts que només va acabar quan els artistes van abandonar la plaça de l’Església, i que va servir per tancar l’actuació i la jornada a Montserrat.
Abans d’aquesta última peça, però, el quintet va agrair a l’organització l’haver comptat amb ells i va reconéixer com d’important és per a ells “actuar a Montserrat, un poble conegut per la seva música i els seus artistes que compta amb un festival reconegut a nivell internacional”.