Música trobada

Montserrat experimenta el que significa la doble felicitat

“Música Trobada” presenta un programa a cavall entre el segle XVII i XVIII

La soprano Pilar Moral, la viola de gamba, Lixsania Fernández, el violí barroc, Sergio Gil, i el clavecí Francesc Valldecabres, aconseguiren posar la guinda al pastís del barroc, la passada nit en la 37ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat.

Aquests joves músics valencians, utilitzen còpies d’instruments històrics i van apropar l’audiència present a la plaça de l’Església de Montserrat, cap a una interpretació fidel dels textos musicals, que havien anunciat que posarien sobre els faristols, donant a conèixer la transcripció del repertori del segle XVIII valencià.

A més a més, es va deixar clara la senzillesa amb que s’interpretava el repertori internacional d’aquest segle, gràcies a temes d’Henry Purcell i Haendel, entre d’altres.

La barreja de veu i instruments del barroc, van omplir la plaça de Montserrat d’un producte musical que marinava a la perfecció amb l’època que enguany subratlla aquesta Setmana Internacional. ‘Música trobada’ va saber posar en valor els textos musicals que hi presentaven.

Però la Setmana encara no ha acabat. Per a hui dijous, hi ha en programa la participació de l’ensemble “Mille e Tre”, un conjunt de vent que abasta un ampli repertori des del segle XVIII fins a l’actualitat i que aporta, com a característica principal, la comunicació amb el públic durant tota la durada del concert, amb la intenció d’apropar la música i les seues particularitats a la majoria de persones.

Els membres d’aquesta agrupació reuneixen una àmplia experiència tant en música de cambra com en l’àmbit orquestral i solen participar habitualment en algunes de les orquestres més destacades del territori espanyol, i de primer nivell europeu.

GABINET DE PREMSA – Roser Cerveró

XXXVII Setmana de Música de Cambra

- Montserrat -

Comments are closed.