El gran repte amb els instrumets del segle XVIII

Montserrat assisteix a l’històric duel musical entre Mozart i Martín Soler

Mille e Tre” ha estat el grup responsable de materialitzar aquest repte amb instruments del segle XVIII

Les partitures interpretades pel conjunt musical “Mille e Tre” a la plaça de l’Església de Montserrat, durant la vetllada d’ahir de la 37a Setmana Internacional de Música de Cambra, van substanciar l’històric duel existent entre el valencià Martí Soler i el salzburgués Mozart durant la segona part del concert previst.

Eduardo Raimundo i Carlos Cerada, intèrprets de clarinet; Yalli Streett i Carles Vallès a càrrec del fagot i Renske i Jairo Pablo Gimeno de les dues trompes que configuraven aquest sextet, ens van permetre comprovar amb la facilitat amb que unes partitures ben interpretades ens transporten a les antigues “Harmoniemusik” del barroc.

D’aquesta manera, la selecció de l’obra “Una cosa rara” de Martín i Soler va sonar a la plaça de Montserrat dels Alcalans com a preludi d’aquest duel que va estar precedit per la “Serenata en mi bemoll major” de Mozart, perpetuant així la picabaralla d’aquests dos compositors coetanis.

L’ensemble “Mille e Tre” també aconseguí anit, transportar els presents a una vetllada d’un palau de la noblesa de l‘època i convertí la plaça del poble, en un animat saló de concerts dels temps del Barroc. La utilització d’instruments antics, amb eixa sonoritat rica en timbres, va permetre gaudir d’una interpretació i ambient diferents del que sol ser habitual.

El conjunt musical va fer una classe magistral explicant al públic cadascuna de les peculiaritats dels instruments i les dificultats que es troben a l’hora d’interpretar cada obra. Els presents també van poder comprovar el ventall de possibilitats que ofereixen aquests instruments a les partitures barroques.

Per a hui divendres 28 de juliol està prevista la participació en la 37ª Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat del grup “Ensemble Praeteritum” un conjunt instrumental capficat en la recerca de la novetat i en la manera amb què afronten la música, mitjançant forts contrastos dinàmics i expressius, improvisacions, cadències, recitatius i bases harmòniques farcides de color i de so.

GABINET DE PREMSA – Arnau Salvador Marco

XXXVII Setmana de Música de Cambra

- Montserrat - 

Comments are closed.