El Baltic Neópolis Quartet ret homenatge als compositors a Montserrat

La formació Baltic Neópolis Quartet va decidir compartir protagonisme a la tercera jornada de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat. El quartet va retre homenatge als compositors Iván Martí Cano i Claudia Montero interpretant dues de les seves obres. Tant Martí com Montero van rebre una eixordadora ovació.

El Baltic Neópolis Quartet va deixar empremta del seu currículum en concerts i festivals de tot el món amb una posada en escena fantàstica i, com a mostra d’agraïment al públic que va abarrotar la plaça, va interpretar un bis final d’una coneguda peça.El prestigiós quartet, format per Emanuel Salvador, Luke Górewicz, Emilia Goch i Tomasz Szczesny, va oferir un repertori clàssic amb un caràcter internacional que va deixar satisfets als nombrosos espectadors que van assistir al concert celebrat a la Plaça de l’Església. Els intèrprets van començar amb els quatre moviments del Quartet N º 2 Opus 13 de F. Mendelssohn, per prosseguir amb els dos homenatges. El primer es va centrar en la figura d’Iván Martí. L’agrupació va interpretar el Laurus Nobilis, una obra moderna plena d’efectes amb la qual el jove compositor va guanyar el XVII Concurs de Composició de Montserrat l’any passat. El mateix Martí va pujar a l’escenari i va ser ovacionat. Posteriorment va sonar el Quartet per a Buenos Aires, una peça amb quatre moviments marcada per l’alternança de diferents ritmes de Claudia Montero. El festival montserratí també va comptar amb la presència d’aquesta condecorada compositora, premiada en múltiples ocasions entre les millors compositores contemporànies.

Baltic Neopolis Quartet – F. Mendelssohn Quartet núm. 2 op.13. 20 Juliol SIMC  (vídeo)

El Baltic Neópolis Quartet va deixar empremta del seu currículum en concerts i festivals de tot el món amb una posada en escena fantàstica i, com a mostra d’agraïment al públic que va abarrotar la plaça, va interpretar un bis final d’una coneguda peça.

Comments are closed.